Sjajna Lana Pudar osvojila i drugo zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (17) osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na juniorskom Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Nakon što se okitila zlatom u disciplini 100 metara delfin, veliki uspjeh je ponovila i na duplo dužoj dionici koju je isplivala u vremenu 2:06.26, što je novi rekord Evropskih juniorskih prvenstava.

Rezultati utrke na 200 metara delfin, Lana je oborila rekord EP-a (Foto: Screenshot)

Rezultati trke na 200 metara delfin, Lana je oborila rekord EP-a (Foto: Screenshot)

 

Prethodno je i u četvrtfinalnoj i u polufinalnoj trci Lana bila mnogo bolja od konkurencije, te je više nego dominantno stigla do najsjajnijeg odličja.

Rivalke Lane Pudar u današnjoj finalnoj bile su Mehlika Kuzeh Yalcin (Turska), Paola Borrelli (Italija), Laura Cabanes Garzas (Španija), Alina Baievych (Njemačka), Tabatha Avetand (Francuska), Glenda Abonyi-Toth (Mađarska) i Vivien Jackl (Mađarska).

Samo 50 minuta nakon fantastične finalne utrke na 200 metara u disciplini delfin, Lana je izborila još jedno finale u Beogradu.

Naime, naša najbolja plivačica je večeras nastupala i u polufinalu u disciplini 50 metara delfin te se plasirala u treće finale na ovogodišnjem juniorskom Evropskom prvenstvu.
Prethodni članakDodik: Nevesinjska puška – dokaz da su Srbi uvijek bili na strani oslobodilaca i antifašista
Naredni članakObilježavanje 148 godina od početka ustanaka u Hercegovini – Nevesinjske puške