SIPA oduzela 22 kilograma droge

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu danas su u pretresu stana na području Sarajeva pronašli 22 kilograma droge i uhapsili jedno lice.

Iz SIPA je saopšteno da je slobode lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

– Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će biti predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo – saopšteno iz SIPA.

Prilikom pretresa otkrivena su i privremeno oduzeta 22 kilograma opojne droge spid i određena količina opojne droge maruhuana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno naprijed navedeno krivično djelo, navodi se u saopštenju.

Navedene aktivnosti realizovane su na osnovu usmenog naloga Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prethodni članakSusret Cvijanovićeve, Dodika i Orbana u Antaliji
Naredni članakDodik se sastao sa Erdoganom