Sindikat pozdravlja odluku o jedinstvenom komunalnom preduzeću

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić razgovarao je s predstavnicima Sindikata radnika komunalne privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) o aktivnostima koje provodi gradska uprava vezano za ujedinjenje gradskih komunalnih preduzeća u Mostaru.

Kako je saopšteno, Sindikat je pozdravio aktivnosti gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Salemom Marićem, čiji je cilj realizacija Odluke o jedinstvenom komunalnom preduzeću u Gradu Mostaru.

Sindikat komunalne privrede HNK-a smatra da će se formiranjem jedinstvenog komunalnog preduzeća u Mostaru konačno uvesti red u komunalu, da će se steći uslovi za veće plate radnicima, da će građani imati dobru i učinkovitu komunalnu uslugu, a time i čistiji i ljepši Mostar.

Na sastanku su članovi kantonalnog odbora Sindikata upoznali predsjednika Gradskog vijeća o problemima koje imaju radnici u komunalnom sektoru, a koji se prije svega odnose na uvjete rada i niska primanja radnika.

Sindikat radnika u komunalnoj privredi zahtjeva da se što hitnije iznađe način za značajnije povećanje plaća radnicima u svim komunalnim preduzećima čiji je osnivač Grad Mostar.

Sindikat će pratiti sve aktivnosti vezane za komunalna preduzeća i raditi na tome da se iznađu najbolja rješenja za radnike komunalne privrede u HNK, da se poštuje praksa kolektivnog pregovaranja, socijalnog dijaloga i da se vodi računa o pravima radnika u realnim ekonomskim uslovima, navodi se u saopćenju.

 

Prethodni članakCvijanović: Јoš jedan hitac u prazno Bećirovića
Naredni članakLana Pudar juniorska prvakinja Evrope!