Simfonijski orkestar ”doveo” Beatlese u Mostar

Simfonijskog orkestra Mostar napravio je u Mostaru pravi spektakl! Oni su u djelo proveli ideju koja je oduševila publiku poklonivši im 50 pjesma legendarnih Beatlesa!

Ideja je sadržavala čitav simfonijski orkestar, plus rock bend, plus glavne i prateće vokale, što znači da je na pozornici Kantarevca Beatlese izvodilo 80 ljudi.

Svi oni dali su sve od sebe da simfonijsko izvođenje bezvremenskih klasika Paula, Johna, Georga i Ringa zvuči moćno, kako i dolikuje opusu najveće pop-rock grupe ikad! Aranžmane je uradio maestro Tatarević, koji je ujedno i umjetnički direktor projekta.

Snježana Zovko kao direktorica orkestra, pobrinula se da sviraju najbolji umjetnici, a uz podršku Grada Mostara, Kantarevac se nametnuo kao logična lokacija za spektakl.

Josip Palameta, Goran Orešković, Karlo Vudrić, Maroje Strgačić, Oliver Bevanda, Leon Lasić i Sandro Bjelanović pjevali su kao glavni vokali prava umjetnička djela Beatlesa, a uz koje su stasali milioni ljudi. Prateće vokale pjevali su Antonija Batinić, Selma Droce, Ivona Šimunić, Anja Stanić, Marija Čolak, Marija Polić, Nenad Tomičić i Toni Lesko.

Čak sedam glavnih i osam pratećih vokala u The Beatles Tribute Choiru bili su prava simfonija za uši, a pogotovo kada iza njih stoji čitav Simfonijski orkestar Mostar, s prijateljima umjetnicima iz regije, koji su za ovu priliku pojačali redove orkestra.

Takođe, kako nema rock ugođaja bez pravog rock benda, tu je i The Beatles Tribute Band, kojeg čine Josip Vukoja – Joco, na čak osam gitara, specijalno spremljenih za ovu priliku, zatim Damir Škutor na ritam gitari, Marko Jakovljević na basu, Marko Palameta na klavijaturama i Dragan Raspudić na bubnjevima.

Niti ovaj put spektakl nije izostao, a izvođače na sceni podržao je i ambasador Velike Britanije u BiH Matt Field, koji je u nekoliko pjesama unio i originalni britanski štih, koji je uvijek krasio četvorku iz Liverpoola. Bljesak

 

Prethodni članakDanas sunčano i toplo uz malu oblačnost
Naredni članakEpidemiološka situacija u Nevesinju alarmantna!