Sikimić: Raduje me razumijevanje Srbije za položaj Republike Srpske

Raduje me stav i razumijevanje Srbije za situaciju u BiH, a samim tim i položaj Republike Srpske posebno kada je riječ o rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da se nađe pred Generalnom skupštinom UN, rekao je Siniša Sikimić asistent na Fakultetu političkih nauka Banjaluka.

– U medijima se već danima vodi orkestrirana kampanja da rezolucija nije protiv Srba, ali vrlo je jasno protiv koga je usmjerena, kao i koje zemlje je predlažu – rekao je Sikimić.

Kaže da zanimljivo zašto se baš sada pokreće to pitanje pred Generalnom skupštinom UN-a.

– Svjedočimo konstantnim napadima na Srpsku, koja samo brani svoju egzistenciju – poručio je Sikimić.

Podsjećamo,predsjednik Milorad Dodik je nakon sastanka najviših zvaničnika Srpske i Srbije u Beogradu poručio da će, ukoliko dođe do usvajanja rezolucije o Srebrenici, Srpska napustiti odlučivanje u BiH i svoj status regulisaće tako da samostalno nastavi dalje.

Istakao je da će sve učiniti da do Vaskršnjeg sabora ubijedi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da podrži odluke koje će donijeti Srpska.

Vučić je istakao da će se Srbija boriti do posljednjeg trenutka za svaki glas protiv rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Prethodni članakNjemačkoj trenutno nedostaje 600.000 stanova: Građevinskim kompanijama za rješavanje STAMBENE KRIZE potrebno 23 milijarde evra
Naredni članakUčenici i profesori priredili omaž Aleksi Šantiću