Sezona nije krenula, a već ruši sve rekorde: Nikola Jokić se jedini nalazi među 10 najboljih u ovim kategorijama

Šestu pobjedu od početka sezone za Denver Nagetse ponovo je iskreirao ko drugi do Nikole Jokića.

Čikago je vodio na poluvremenu, a onda je Srbin u trećem kvartalu dao 13 poena i uhvatio 9 skokova uz nekoliko asistencija i tako prelomio meč.

Utakmicu je završio sa 28 poena, 16 skokova i 9 asistencija i još jednom podebljao MVP kandidaturu u kampanji koja je tek na svom početku.

S obzirom na skor ekipe i doprinos koji on u svemu tome ima čini se da će u najmanju ruku do kraja biti u ulozi jednog od takmaca za prestižnu nagradu, a možda je čak i nezvanično obezbijedi i mnogo ranije. Brojke su za sada poprilično na njegovoj strani.

Naime, Jokić je jedini igrač koji se nalazi među deset najboljih po broju poena, skokova i asistencija u ovom momentu. Uz to je i po procentu realizacije šuta iz igre takođe u vrhu (sedmo mjesto).

Nikola od starta sezone ubacuje u prosjeku 27.3 poena po čemu je deveti po čemu je trenutno apsolutni lider Luka Dončić sa učinkom od 33.8, piše Telegraf.

Kada je u pitanju skok igra tu zauzima šestu poziciju, dok je u kategoriji asistencija deveti sa učincima od 12.2 i 7.7. Domantas Sabonis sa 14 i Tajris Halibarton sa 12.5 su na prvim pozicijama na obje navedene liste.

Jedina dva igrač po učinku koji bi svuda mogao da mu isparira je upravo Dončić, koji je pored poenterskog sjaja trenutno i treći najbolji paser, kao i trinaesti skakač, kao i Džoel Embid koji zauzima peto, deveto i dvanaesto mjesto. I Dalasu i Filadelfiji ide poprilično dobro (skor 4-1) ali vidjećemo kako će se stvari nadalje kretati.

Prethodni članakSPREMA SE NEVRIJEME Na snazi upozorenje na olujni vjetar i kišu
Naredni članakBORBA ZA GOLI ŽIVO Broj stradalih ne prestaje da raste