SEVERINA I IGOR SE ZVANIČNO RAZVELI: Parnica je trajala pet dana, brak šest godina – pjevačica poručila „Ja nisam javna vreća za mlaćenje“

PET dana nakon što su Severina i Igor Kojić podnijeli zahtjev za razvod, na zagrebačkom sudu je i zvanično okončan njihov brak.

Nikakvih komplikacija nije bilo, a kako su i sudovi rasterećeni zbog ljetnjih odmora sve je išlo ekspresno brzo. Za sada nisu na društvenim mrežama reagovali ni Severina ni Igor, a pjevačica je posljednjih dana objavljivala slike sa ljetovanja i citirala pjesmu Vladimira Nazora „Cvrčak“.

Foto: Printscreen/Instagram/Severina

O razlazu popularne pjevačice i bivšeg fudbalera dugo se nagađalo u medijima, a prve informacije o razvodu pojavile su se još prije godinu dana. U početku su demantovali medijska nagađanja o svađama, ali kako već mjesecima ne žive zajedno sve je bilo jasnije da je vezi došao kraj. Sada su u Zagrebu i razvedeni “u papirima”, a riječ je o sporazumnom razvodu.

Poslovi

Tri Severinine firme koje su donedavno bile u minusu sada bolje posluju. Za direktora je pjevačica imenovala svog menadžera Tomislava Petrovića, sa kojim sarađuje uz kratke prekide već dvadeset godina.

Foto: Instagram/severina

Posljednji put su mediji zabilježili da je Igor Kojić bio u Zagrebu istovremeno kada je u aprilu Severina proslavila četrdeset i deveti rođendan. Viđen je u centru grada, ali nije želio da otkrije da li je došao zbog proslave Severininog rođendana. Zna se samo to da je Kojić početkom aprila iselio stvari iz Severininog stana u Zagrebu, jer je viđen kako nosi kofere i odijela, dok je Igorov otac Dragan Kojić-Keba samo izjavio novinarima „oni su odrasli ljudi koji valjda znaju šta rade“.

Istovremeno je Severina nastavila bitku za starateljstvo nad sinom Aleksandrom, koji je povjeren ocu Milanu Popoviću. Sudski postupak još uvijek nije završen, a nedavno je Severina objavila i nekoliko fotografija sa ljetovanja sa sinom snimljenim na splitskoj rivi. Uz to je citirala stih iz pjesme „Dajem ti rič“ grupe Dalmatino i napisala da je prošlo 20 mjeseci kako ne živi sa sinom. Milan Popović se žalio da je Severina slala prijeteće SMS poruke vještaku i nudila mu razne dokaze, ali i to da je u više navrata odbijala da vidi sina. Nikada se nije ni saznalo zbog čega je sud povjerio Aleksandra ocu, jer je riječ o tajnim dokumentima koje službe ne smiju da predoče javnosti.

Ovo ljeto Severina je imala nekoliko koncerata, među ostalim u Bolu, koji je bio izuzetno dobro posjećen. O planovima za jesen nije mnogo govorila, jer će korona očito odrediti još jednu godinu za sve estradne umjetnike koji već mjesecima ne rade kao prije.

Severina o Igoru

Igor je bio divan partner, podrška i oslonac u teškom razdoblju mog života i želim mu svu sreću svijeta. Znam da sam javna osoba, ali nisam javna vreća za mlaćenje. Svaki rastanak je težak i molim medije da se suzdrže od pisanja gluposti i neprovjerenih tračeva. Meni moj život ne možete pokvariti, a svoj još imate šansu popraviti – napisala je Severina u mejlu za „Jutarnji list“.

Prethodni članakKORONA UZIMA MAHA U MOSTARU-Dvije osobe preminule, 77 novozaraženih
Naredni članakHelikopteri iz Republike Srpske gase požar na području Јablanice