Šest stvari koje ne bi trebalo da držite u spavaćoj sobi

Spavaća soba bi trebalo da bude utočište svakom od nas. Sa posebnom pažnjom uređujemo enterijer i vodimo računa o svakom kutku, ali postoje stvari i predmeti koje ne bi trebalo da držite u prostoriji u kojoj spavate.

Ovo su tako jednostavni savjeti koje ne bi bilo loše da usvojite.

Gomilanje odjeće

Spavaća soba treba da bude spokojno mjesto koje treba da vas opusti i napuni vam baterije, piše “The spruce”. Imajte na umu da spavaća soba nije mjesto za skladištenje odjeće i nagomilavanje negativne energije.

Kancelarijska oprema

Priznaćete da stvarima poput štampača, stola i generalno kancelarijske opreme nije mesto u prostoriji u kojoj spavate. Potrudite se da opremite sobu tako da vam bude beg od rada i poslovnih zadataka, pa odaberite ono što će vas opustiti, a ne podsjećati na posao.

Roletne

Umjesto roletni i drvenih žaluzina, ubacite draperije. One će dati poseban šmek dok su roletne prevaziđene i jednostavno im nije mjesto u spavaćoj sobi. S druge strane, draperije pa i zavjese, daće sobi posebnu toplinu.

Bez vizuelnog nereda

Dizajneri preporučuju da uklonite što je više moguće vizuelnog nereda. Umjesto da okačite slike na zidove, bolje je da pažnju usmjerite na same zidove. Odaberite boje koje će dati posebnu notu sobi i neka bude vaš lični pečat.

Previše polica

Možda ste ljubitelj polica i raznih drangulija koje mogu da se nađu na njim, to ujedno može dovesti i do neželjenog nereda. Otvorene police se koriste za izlaganje, a ne za mjesto za svakodnevne predmete. Izaberite nekoliko stvari koje mogu da vam izazovu pozitivne osjećaje poput nekih ukrasnih posuda ili uspomena sa putovanja.

Televizori i zračni aparati

Preporuka je da spavaće sobe budu bez tehnologije jer će to činiti prostoriju samo mirnijom. Potreban je kutak bez ometanja, što je u današnjem svijetu malo teže izvodljivo. Ukoliko već morate da se držite telefona pred spavanje, punite ga u drugoj sobi, a prenesite ga u spavaću sobu pred sam odlazak na spavanje. Manje svjetla, više sna. Isto važi i za računare, prenosi ona.rs.

Prethodni članakJako nevrijeme pogodilo Kozarsku Dubicu i Kostajnicu
Naredni članakSlovenija pala na penalima – Portugal ide u četvrtfinale na megdan Francuskoj