Šest godina nakon smrti sina: Preminuo otac Nebojše Glogovca, sveštenik Milovan Glogovac

Otac našeg proslavljenog glumca Nebojše Glogovca, protojerej-stavrofor Milovan Glogovac preminuo je šest godina poslijee prerane smrti svog sina.

On je bio sveštenik u penziji, a o svom Nebojši uvijek je govorio sa puno ljubavi.

“Četrdeset godina sam sahranjivao ljude i mlade i stare i decu i pokušavao da im kao sveštenik pružim utehu, dam nadu, očuvam veru. Ali kada se meni desio gubitak, bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu”, pričao je Nebojšin otac, protojerej stavrofor Milovan Glogovac.

Milovan Glogovac iz Dramiševa, nedaleko od Nevesinja, nakon završene osnovne škole je upisao bogosloviju „Svetog Save“ u Beogradu 1962. godine, a 1968. se oženio Milenom, Nebojšinom majkom. Pored Nebojše, osam godina kasnije dobili su i ćerku Bojanu.

 

U intervjuu za “Večernje novosti” on je prijee nekoliko godina otvorio dušu i govori o najvećem bolu koji roditelj može da doživi.

 

Milovan Glogovac živeo je s tugom jer je sahranio sina
Milovan Glogovac živio je s tugom jer je sahranio sina

— Kojoj slici, kojem razgovoru, čemu se sve ne vraćam? Svaka slika je tu. Živa. Ne znate šta čovek od toga može da izdvoji. Sve je vredno. Sve je deo života. Sve je veza… Vi pitate: U kakav čvor je moguće stegnuti srce da sinu, bez jauka, držite opelo? Moj jedini odgovor je – molitva. Ona je najbolji lek. Najbolja terapija. Ako je nema onda je jauk. Onda je beznađe. Očajanje. A jesmo li isti ljudi posle nesreće? Kad se poremeti red, onaj koji je ustaljen, da sahranjujemo, što kažu ljudi, po redu, pa se suočimo sa sudbinom da sahranjujemo decu… To jeste muka, to jeste tuga. Nema veće nesreće. Ali, molitva pomaže čoveku da na pravi način podnese susret sa takvom nesrećom i sa smrću — govorio je prota Milovan Glogovac.

 

Prota Milovan Glogovac teško je podnosio smrt sina

Jednom prilikom se prota Milovan Glogovac prisjetio i tog 9. februara 2018.

 

 To je bilo nekoliko sati pred Nebojšinu smrt. Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio podosta u lošem stanju. Trebalo je da primi i drugu hemioterapiju. Uz njega je bila njegova supruga Milica. Ona je bila stalno sa njim. Sve vreme. I ja sam bio sa njim. Smestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam otišao. Oko osam uveče Milica nam se javila. Kaže nam: “Dobro je podneo terapiju, čak se i šalio sa mnom”… U petak oko dva po ponoći… Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela — ispričao je on.

 

 

 

Prethodni članakIgor Dodik imenovan za organizacionog sekretara SNSD-a
Naredni članak(VIDEO) “Djecu su iznosili na nosilima, sirene hitne pomoći su odzvanjale centrom grada” Potresna svjedočenja očevidaca masovnog TROVANJA ALKOHOLOM ČAK 33 DJECE