Selaković: Na sjednici Savjeta bezbjednosti UN prvi put nije bilo horske podrške Prištini

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je nakon sjednice Savjeta bezbjednosti UN, na kojoj je razmatran najnoviji izvještaj o radu UNMIK-a, da su mu utisci sa sjednice veoma jaki jer nije bilo velikih izliva podrške Prištini.

Selaković je konstatovao da je prvi put izostala horska podrška Prištini koja je ranije bila prisutna kod predstavnika onih država članica Savjeta bezbjednosti UN koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

– Ovoga puta ne samo da nije bilo horske podrške i da je podrška bila u određenim slučajevima više nego mlaka, nego su gotovo sve do jedne članice, čak i one koje su Prištinu priznale, osudile određeno ponašanje Prištine, kao što je zabrana održavanja referenduma 16. januara o promjeni ustava Srbije, kao i predsjedničkih i parlamentarnih izbora 3. aprila – kazao je šef srpske diplomatije.

Prema njegovim riječima, podrška Srbiji od svih članica Savjeta bezbjendosti UN koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova bila je više nego čvrsta, uključujući Indiju, Ganu, Brazil, Kinu i Rusiju.

Prethodni članakOštra reagovanja iz Srpske: Nema pravde za ubijene pripadnike ЈNA
Naredni članakKonstrakta upoznala patrijarha Porfirija: Poklonila mu je lavor i bokal, a od njega dobila dar sa snažnom simbolikom