Šef Organizacionog komiteta ne isključuje otkazivanje Olimpijade u Tokiju

Šef organizacionog odbora Olimpijade u Tokiju izjavio je da ne može isključiti otkazivanje Igara, koje bi trebalo da počnu za tri dana, ako dođe do rasta broja inficiranih koronavirusom.

Toširo Muto rekao je u utorak da organizatori pažljivo prate podatke o pandemiji i da je u kontaktu sa drugim zvaničnicima kako bi donijeli mjerodavne odluke o nastavku Igara.

On je to prokomentarisao istog dana kada su zvaničnici saopštili da još devet lica pozitivno na virus, među onima koji su povezani sa Igrama, čime je ukupan broj zaraženih od početka jula porastao na 71.

– Nastavit ćemo razgovore ako dođe do skoka slučajeva – rekao je Muto, bivši visoki finansijski zvaničnik blizak japanskoj vladajućoj partiji, koji je poznat po pažljivom odabiru riječi.

– Dogovorili smo se da ćemo se na osnovu situacije sa koronavirusom ponovo sastati i razgovarati. U ovom trenutku slučajevi koronavirusa mogu porasti ili pasti, pa ćemo razmisliti šta treba da radimo kako situacija bude nalagala – istakao je Muti.

Manje od sedmicu dana prije početka Igara, raste zabrinutost kako će organizatori upravljati virusom i prilivom hiljada sportista, pomoćnog i drugog osoblja iz inostranstva.

Prethodni članakČolak: Neprihvatljiva “građanska BiH” kakvu promovišu bošnjačke stranke
Naredni članakDodik: Podrška ideji o stvaranju srpskog svijeta