SDP OPTUŽUJE PREMIEJRA ZA KORUPCIJU: Novalić sramotno u sali Parlamenta FBiH nudio novac za podršku budžetu

Jučerašnji dan u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH je predstavljao sumrak zakonodavne vlasti na koju je koruptivni desant izvršio premijer FBiH Fadil Novalić koji već sjedi na optuženičkoj klupi, navode iz SDP-a.

”Delegati su u nevjerici gledali i slušali kako se pred njihovim očima, u prisustvu kamera, u sali zakonodavne vlasti nude milioni za podršku budžetu. Nažalost, radi se o premijeru FBiH koji će nakon ovog mandata ostati upamćen po gomilama izrečenih laži i najvećoj koruptivnoj aferi dok su građani bili zaključani u lockdown”, saopšteno je iz SDP-a.

Delegat Aner Žuljević (SDP) juče je objavio i fotografije kako premijer ”premijer FBiH na vrlo čudne načine osigurava podršku budžetu”.
”Neki delegati prisustvuju neformalnim nuđenjima stotina hiljada maraka građana za podršku budžeta”, naveo je Žuljević.

Iz SDP-a ističu da na ovaj način bahati premijer Novalić i SDA samo potvrđuju sav jad i moralnu bijedu korumpirane Vlade. ”Juče su nam još jednom demonstrirali da kad je opstanak na vlasti u pitanju dvojac SDA – HDZ uvijek može računati na SNSD. Nevjerovatno je kako ljudi u SDA ne shvataju da su zajedno sa partnerima u udruženom poduhvatu spašavanja “vojnika Novalića” izvršili još jedno poniženje i udar na državu kakav ranije nismo vidjeli.Dodatni je problem što će za mandata Novalića i njegove Vlade zbog ovakvog ponašanja zemlju napustiti stotine hiljada mladih, a država ostati prva po korupciji u svijetu”, poručuju iz SDP-a.

SDP BiH traži od nadležnih institucija da hitno pokrenu postupke u skladu sa svojim nadležnostima, jer je više nego jasno da nakon što su odbijeni amandmani SNSD, ne postoji niti jedan politički razlog da delegati istih podrže budžet.

”Pretpostavljamo da su političke razloge ipak nadvisili finansijski, a to bi moralo ispitati nadležno tužilaštvo.

Na našoj političkoj sceni teško nas može još nešto iznenaditi, ali je sada više nego očito da su Demokratska fronta BiH i Socijaldemokrati BiH, kao javno proklamovani borci protiv korupcije, pristali biti federalni priljepak SDA za sramotne postupke”, navode iz SDP-a.

Prethodni članak„Novi put“ iz Mostara nominovano za svjetski uglednu nagradu
Naredni članakBisera Turković “minira” aerodrom u Trebinju