SDP pozvao SDA i HDZ BiH da podrže Irmu Baraliju

Čelnici SDP-a BiH i Naše stranke u Mostaru su razgovarali s predstavnicima gradskih odbora tih stranaka o nastavku sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Mostar na kojoj bi se trebao birati novi mostarski gradonačelnik.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić ustvrdio je kako su ovih dana vijećnici BH bloka izloženi “neprimjerenom i neprincipijelnom pritisku” te je pozvao Koaliciju za Mostar da na sutrašnjem nastavku konstitutivne sjednice podrže kandidaturu Irme Baralije za mjesto gradonačelnice.

Nikšić je kazao kako sumnja u iskrenost izjava SDA i HDZ-a BiH o integrativnim procesima i evropskom Mostaru, te ih je pozvao da glasovanjem za Irmu Baraliju dokažu svoju iskrenost.

– Cijenimo da time imamo taj integrativni proces, da će to biti promjena i da ćemo praktično svi zajedno graditi evropski Mostar. Na taj način nijedan od ovih blokova ne bi bio poražen, ne bi izgubila ni bošnjačka ni hrvatska strana, a dobila bi bosanskohercegovačka strana. Imali bismo vlast koja bi se borila za prava svih građana Mostara – poručio je Nikšić.