SDA okupila koaliciju za izbore u Mostaru

Stranka demokratske akcije, Bosanskohercegovačka patriotska stranka-Sefer Halilović i BH Zeleni zajedno će nastupiti na lokalnim izborima u Gradu Mostaru.

Kako je najavljeno, ove tri stranke potpisaće ”koalicijski politički sporazum za zajedničko djelovanje na lokalnim izborima u gradu Mostaru”.

Sutra u 14:00 sati će biti upriličeno potpisivanje koalicionog političkog sporazuma za zajedničko djelovanje na lokalnim izborima u Gradu Mostaru, nakon čega će se na press konferenciji koja je planirana u 14:30 sati, obratiti predstavnici političkih stranaka potpisnica Sporazuma i predstaviti ciljeve usaglašene Platforme i principe djelovanja, saopšteno je iz GO SDA Mostar.

Potpisnici koalicionog političkog sporazuma bit će predstavnici SDA, BPS-Sefer Halilović i BH Zeleni, a Platforma i Principi ostaju otvoreni za sve političke stranke, subjekte, organizacije civilnog društva, udruženja i grupe građana koji se identifikuju s navedenim ciljevima.

Na press konferenciji će se obratiti: u ime SDA gospodin Alis Čolaković, predsjednik Gradskog odbora, u ime BH Zeleni gospodin Sevlid Hurtić, predsjednik stranke i u ime BPS – Sefer Halilović gospodin Mesud Hero, predsjednik Kantonalnog odbora, navodi se u saopštenju.

Prethodni članak“GRAĐANI POSLALI KLJUČNU PORUKU – ŽELE STABILNOST I SIGURNOST” Ana Brnabić o izborima i pogrešnoj taktici opozicije
Naredni članakUsvojen rebalans budžeta Grada Trebinja za 2024. godinu