Savjet ministara BiH prvi put zasjeda u Mostaru-Na dnevnom redu budžet institucija

Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu na dnevnom je redu današnje sjednice Savjeta ministara koja će biti održana u Mostaru. Inače Savjet ministara po prvi put zasjeda van Sarajeva.

Predlagač Nacrta zakona o budžetu je Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara.

Na predloženom dnevnom redu je i novi tekst Nacrta zakona o izmjeni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH, koji je sačinilo Ministarstvo pravde u Savjetu ministara.

Na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, na dnevnom redu je i prijedlog odluke o uvrštavanju fizičkog lica na listu označenih lica prema kojima će se primjenjivati restriktivne mjere.

Dnevnim redom, koji je objavljen na zvaničnoj stranici Savjeta ministara, predviđeno je da ministri razmatraju i prijedlog odluke o osnivanju interresorne radne grupe za praćenje primjene dokumenta “Bezbjednosna politika BiH”.

Na prijedlog Ministarstva inostranih poslova, biće razmatran i prijedlog odluke o imenovanju kopredsjedavajućeg i članova Zajedničke komisije za praćenje sprovođenja ugovora između Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o evropskom partnerstvu.

Na dnevnom redu je i analiza trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda BiH sa svijetom za prošlu godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, kao i inicijativa za pokretanje procedura za uspostavljanje bilateralne saradnju o vraćanju PDV-a stranim poreskim obveznicima između BiH i drugih zemalja.

Prethodni članakVlada Srpske o izmjenama Krivičnog zakonika
Naredni članakUragan pogodio Јamajku; Krenuo prema Meksiku