Savić ostao bez dva zuba, Zrinjski opet slavio

Zrinjski je s 3:1 asvladao Posušje i tako otišao na plus 13 prije kompletiranja kola. Reklo bi se da je to bila rutinska pobjeda, no s obzirom na uslove domaćin se morao pomučiti.   “Bila je teška utakmica najviše zbog terena, pa je uslijed toga bilo puno grešaka, netačnih dodavanja. To je stvaralo problem pogotovo nama koji pokušavamo doći brzo do gola, no ni Posušje nije bezazlena ekipa. Htjeli smo ih načeti iz prekida i u tome smo uspjeli, a onda smo drugo poluvrijeme otvorili fenomenalnom akcijom. Primili smo gol u situaciji koja nam se nije smjela dogoditi i vidim da je dečkima krivo zbog primljenog gola, a to je dobro”, kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović za bljesak.info.

Tom pobjedom Plemići su izjednačili rekord iz sezone 2013./2014. kada su zadnji put imali osam pobjeda u nizu, ali sada imaju priliku i srušiti rekord jer u idućem kolu opet igraju na svom terenu i to protiv Leotara.

“Pokušaćemo doći do devet pobjeda i probat se time oprostiti od navijača za ovu godinu. Znam da je rekord 12 u Premijer ligi, ali pomalo… Jedino me brinu uslovi terena koji nisu fudbalski”, dodao je Jakirović.   Po takvom terenu trojica igrača Zrinjskog izašla su ranije zbog ozljeda.   “Jukić i Juranović dobili su udarce u zglob i djeluje da nije strašno. Saviću su otišla dva zuba i tek sad sam saznao, jer nije mi rekao. Kada je izlazio kazao mi je samo da mu je stradala usna”, zaključio je Jakirović.

Prethodni članakOkupljanja u rudarskim gradovima, nema odustajanja od zahtjeva
Naredni članakPreminuo Milutin Mrkonjić