Satler organizovao oproštajnu zabavu za američkog ambasadora Nelsona

Američki ambasador u BiH Eric Nelson uskoro završava svoj mandat , a tim povodom je Johan Satler, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, organizovao oproštajnu zabavu.

Nelsonov partner Filipo Tatoni-Marcozi je na svom Instagram profilu objavio dvije fotografije na kojima pozira s gostima te se oprašta od prijatelja iz BiH.

Zabavi su prisustvovale brojne poznate ličnosti počev od bh. muzičke zvijezde Dine Merlina, gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i njenog supruga te britanskog ambasadora u BiH Metju Filda i njegove supruge.

“Teško je reći zbogom, ali s ovakvim prijateljima više zvuči kao: ‘Vidimo se'”, napisao je Tatoni-Marcozi u opisu fotografija na Instagramu.

Takođe, zahvalio se Sattleru na “predivnoj oproštajnoj zabavi”.Sudeći prema fotografijama, zabavi su prisustvovali i Jasminko Halilović, osnivač Muzeja ratnog djetinjstva, prduzetnica Emina Agić, kao i reditelj Ademir Kenović.

Nelsona će na poziciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH naslijediti Michael Murphy, koji je odlukom Senata zvanično izabran krajem decembra 2021. godine.

Prethodni članakPotraga za 39 ljudi nakon brodoloma kod Floride
Naredni članakNIKOLA JOKIĆ ISPISUJE ISTORIJU NBA LIGE