Sastanak Savjeta za saradnju Srpske i Srbije

Sjednica Savjeta za saradnju Republike Srpske i Srbije počela je danas u Banjaluci tokom koje će, kako se očekuje, biti riječi o konkretizaciji saradnje u brojnim oblastima.

Sjednici prisustvuju predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković, predsjednici narodnih skupština Srpske i Srbije Nenad Stevandić i Vladimir Orlić, kao i ministri dvije vlade i drugi zvaničnici.

Prethodno je održan sastanak vlada Republike Srpske i Srbije.

Po okončanju sjednice Savjeta biće održana konferencija za novinare predsjednika Srpske Milorada Dodika i Aleksandra Vučića u Administrativnom centru Vlade Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je ranije da će zvaničnici Srpske i Srbije na sastancima u Banjaluci razgovarati o mnogim projektima iz sfere ekonomije, jer je dosta pitanja koja treba riješiti, odnosno podstaknuti.

On je naveo da će biti riječi o energetskim projektima, hidroelektrani “Buk Bijela”, o auto-putu koji se zajednički gradi do Bijeljine i drugim zajedničkim poduhvatima.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je ranije da je veoma značajna posjeta zvaničnika Srbije Srpskoj koja uvijek može da računa na podršku matice, te ocijenio da je je srpski narod na udaru u BiH, Srpskoj, Hrvatskoj i Kosmetu.

Prethodni članakKupite Huawei P60 Pro i na poklon dobijate pametni sat
Naredni članakVučić: Američke sankcije za nas ne postoje