Sastanak Dodika i Orbana u Budimpešti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Budimpešti sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom u okviru dvodnevne posjete glavnom gradu te zemlje.

Nakon sastanka u Karmelićanskom manastiru u Budimu, predviđen je i radni ručak Orbana i Dodika.

Predsjednik Srpske istakao je ranije da se raduje sedmom zvaničnom susretu s mađarskim premijerom koji je, kako je napomenuo, neprikosnoveni lider suverene mađarske politike, ali i pobornik racionalne i realne Evrope.

– Mi imamo uvijek o čemu da razgovaramo. Orban je jedan racionalan, važan i realan političar u Evropskoj unjiji. Sinonim je onoga što u Uniji reba da bude racionalno i realno. Mislim da na njegovoj politici Evropska unija ima neku šansu da preživi – istakao je Dodik.

Odnosi Srpske i Mađarske su, kaže, vrlo važni.

– Svaki dan imamo komunikaciju s Mađarskom, finaliziramo neke projekte u oblasti energetike, privrede i drugih oblasti industrije – naveo je predsjednik Srpske i dodao da su vrata otvorena za sve i da želi da vidi mađarske investitore.

Prethodni članakKompanija m:tel nastavlja ulagati u obrazovanje – donirali sredstva za adaptaciju učionice na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci
Naredni članakHET proizveo 960 gigavat-časova struje, do kraja godine planiraju još minimalno 300 GWh