SAŠA POPOVIĆ TRAŽIO KANDIDATE U MOSTARU, A NAJZADOVOLJNIJI BIO BUREKOM U ŽELJUŠI

Idejni tvorac popularnog regionalnog muzičkog takmičenja ”Zvezde Granda” Saša Popović danas je u Kulturnom centru Potoci kod Mostara održao audiciju za buduće učesnike ovog popularnog šoua.

Sa Popovićem je u Mostaru bio i član žirija ”Zvezda Granda” Đorđe David, te Mika Gačić, harmonikaš iz Narodnog orkestra RTV Srbije, kao i muzički stručnjaci Grand produkcije.

Za audiciju u Mostaru prijavilo se 30 kandidata iz Mostara i okoline, ali i cijele Hercegovine od Trebinja, Bileće, Neuma, Čapljine, Konjica, Prozora, Ljubinja. Neki od kandidata stigli su čak iz Podgorice, Bijelog Polja, Splita.

Saša Popović i Miralem Gluhović

Popović je bio veoma zadovoljan odzivom, ali i onim što je čuo u Mostaru.  Prisutnima je naveo da kada pregleda sve snimke iz Mostara, očekuje da sa ove audicije prođe šest do sedam takmičara što je značajan broj s obzirom na ogroman broj prijavljenih u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci.

Popović je prisutnima još jednom potvrdio da kandidati iz Bosne i Hercegovine  najbolje pjevaju. Posjetioci u dvorani su dali veliku podršku učesnicima, a ko je prošao u takmičenje ”Zvezda Granda” u novoj sezoni biće poznato krajem ljeta. Suorganizator događaja je bio JU Kulturni centar Mostar Sjever, kao i udruženja sa ovog gradskog područja koja se bave muzikom i kulturom.

Nakon napornog radnog dana Popović je poželio da ruča u popularnoj aščinici ”Željuša” u kojoj se se, po mišljenju mnogih, prave najbolje pite, a po tvrdnjama, prisutnih, koji su nam poslali i snimke, najzadovoljniji je bio burekom i sirnicom.

 

Prethodni članak“Život je postao izuzetno zanimljiv” Vedrana Rudan ne gubi pozitivan stav u jeku BORBE SA RAKOM
Naredni članakReal čudesnim preokretom u finalu lige šampiona