ŠAROVIĆ: ŠEST NAČELNIČKIH POZICIJA VIŠE NEGO DO SADA

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je večeras u Banjaluci da je ova stranka osvojila šest načelničkih pozicija više nego što je imala do sada, te da je opozicija pobijedila u 21 lokalnoj zajednici.
Šarović je istakao da je najvažnije da je SDS “odbranio Bijeljinu”, te da pobjeda kandidata opozicije u Banjaluci i Bijeljini nagovještava velike promjene u Republici Srpskoj.

Među opštinama u kojima je SDS osvojio načelnička mjesta, naveo je Šarović, su Bileća, LJubinje, Derventa, Modriča, Han Pijesak, Brod, dok su sa koalicionim partnerima osvojeni Bratunac, Banjaluka i Stanari.

Šarović je naglasio da opozicija ima razloga da bude zadovoljna, te da SDS ima mnogo veću snagu nego što je to bilo do sada.

“Ništa ne može promijeniti ove rezultate, jer je obrađeno više od 80 odsto listića. Izgubili smo nekoliko opština, ali mnogo više je onih koje smo dobili”, rekao je Šarović na konferenciji za novinare iz Glavnog izbornog štaba u Banjaluci.

Kad je u pitanju grad Doboj, Šarović je rekao da se vodi velika bitka, te da će o svemu odlučiti Centralna izborna komisija BiH, kojoj su podneseni zahtjevi da se potpuno poništi izborni proces.

On je čestitao svim izabranim načelnicima i odbornicima i rekao da SDS večeras ima razloga za slavlje.

Srna

Prethodni članakIzetbegović: Izgubili smo u Sarajevu, ali pobijedili u BiH
Naredni članakDODIK O IZBORNIM REZULTATIMA: Tužan sam što smo izgubili Banjaluku. Ovo je veliki udarac za nas