Šarović najavio nove proteste i blokade?

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović danas je komentarisao poskupljenje goriva i blokade na cestama tim povodom, te tom prilikom kazao da  “ne treba da budemo iznenađeni ako građani budu reagovali i na neka druga društvena pitanja“.

Šarović smatra da je veoma važno da su se, ne samo mediji, nego i građani zainteresovali za sve šta se dešava jer se to tiče i njih.

„Sada postoji javno mnjenje i građani koji više nisu ravnodušni prema onome što se dešava u BiH, ne samo kada je riječ o cijeni goriva, nego i mnogo toga drugog. Ne treba da budemo iznenađeni ako građani budu reagovali i na neka druga društvena pitanja koja zaokupljaju njihovu pažnju“, naglasio je Šarović.

Govoreći o cijenama goriva on je rekao da postoji mogućnost da vlade Republike Srpske i Federacije BiH, na prijedlog resornih ministarstava, ograniče cijenu nafte i naftnih derivata.

„Iz najava u proteklih dan-dva vidimo da je to moguće. To je pokazatelj da se može uticati na cijenu nafte i naftnih derivata. Sigurno da postoje rezerve za smanjenje cijena goriva. Koliko će to da bude ne znam, ali u svakom slučaju mislim da je to dobar početak“, izjavio je Šarović novinarima u Sarajevu.

Posljednjih dana na nekoliko lokacija u Republici Srpskoj i Federaciji blokiran je saobraćaj zbog poskupljenja goriva.

Građani koji rade blokadu ističu da se okupljaju spontano i da je to protest zbog visokih cijena goriva.

Međutim, blokade organizuju uglavnom stranački aktivisti iz opozicionih stranaka.

U Banja Luci je tako među onima koji su organizovali blokade bio Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Gradskoj skupštini Banjaluke.

U  Mostaru se dogodilo da je je magistralni put M-17 blokirao Amer Bekan, predsjednik Prve stranke Bosne i Hercegovine iz Sarajeva, te nekolicina članova SBB-a i to sa skupocjenim automobilima koji vrijede desetine hiljada maraka.

Top Portal

 

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password