Sarajevo : Noć protekla mirno, rijeke u svojim koritima

Usprkos obilnoj kiši koja je sinoć neprekidno padala, protekla noć u Sarajevu protekla je mirno i bez značajnijih intervencija.

Ovu informaciju potvrdili su iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo rekavši da su sve rijeke na području KS u svojim koritima.

“Što se tiče proteklog dana, gledano po opštinama, služba Civilne zaštite imala je veliki broj intervencija. Na području opštine Ilidža je bilo najteže stanje, poplavljeno je 80 objekata, a 100 osoba je evakuisano”, kažu iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Što se tiče ostalih opština, poplave su zabilježene i na području opštine Novi Grad, gdje je voda takođe ušla u veliki broj objekata.

“Nemamo tačan podatak o broju poplavljenih objekata na području ove opštine, ali radi se o većem broju stambenih i poslovnih objekata, među kojima su kompanije Messer i Robot. Takođe, na području ove opštine izvršeno je 80 evakuacija”, dodaju iz Civilne zaštite KS.

Naglasili su da je poplava bilo i na području Opštine Trnovo, gdje je zabilježeno 20 poplavljenih objekata, a evakuacije stanovništva nije bilo.

Prethodni članakBriljantna Lana izborila još jedno finale Evropskog prvenstva
Naredni članakRaste nivo Bosne u Doboju