Šapić: Šteta nenadoknadiva

Predsjednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je povodom pokušaja dijela opozicije da nasilno zauzme Stari dvor da je šteta nenadoknadiva i dodao da, ukoliko putem anarhije pokušavaju da dođu na vlast, to znači da su uništili državu.

Šapić je rekao da je prije nekoliko dana upozoravao na sve ovo i da se sada vidi da je bio istinit termin “majdanizacija” koji je upotrijebio.

Protest koalicije “Srbija protiv nasilja” završen je pošto je policija rastjerala demonstrante i zatvorila prostor oko Skupštine grada Beograda, gdje su okupljeni pokušali nasilno da uđu u zgradu.

Održana je i sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Policija je zatvorila cijeli plato ispred Skupštine grada Beograda gdje su raspoređena brojna policijska vozila i kordon Žandarmerije i počela da vrši uviđaj, a na tom mjestu su se pojavila i vozila hitne pomoći, javio je Tanjug.

Pripadnici policije su priveli nekoliko demonstranata, koji su bacali kamenice i flaše ka vratima Skupštine grada.

Kordon policijske brigade i Žandarmerije rastjerao je demontrante poslije višečasovnog protesta i potisnuo ih sa platoa ispred Skupštine grada u okolne ulice i ka Slaviji.

Pripadnici Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija napravili su krug oko zgrade Skupštine grada i RIK-a, u Ulici kralja Milana i ka Slaviji.

Za saobraćaj je zatvoren i dio Trga Nikole Pašića između Narodne skupštine Srbije i Skupštine grada Beograda.

Policija je prethodno bacila suzavac iz zgrade Skupštine grada na demonstrante koji su nasilno pokušali da uđu unutra.

Demonstranti su polomili vrata i više prozora na zgradi Skupštine Beograda, bacali staklene flaše, kamenice, motkama razbijali vrata.

Okupljeni su na poziv jednog od lidera koalicije Miroslava Aleksića ranije večeras okružili zgradu Skupštine grada i cijelo veče predvođeni liderima SPN pokušavali da probiju unutra, ali ih je policija spriječila u tome.

Predstavnici koalicije SPN rekli su da očekuju da se formira tim i počnu razgovori o priznavanju, kako su rekli, izborne volje građana, odnosno o tome da se ponište izbori i sredi birački spisak.

Opozicionar Radomir Lazović rekao je večeras za N1 da su predstavnici koalicije SPN pokušali da uđu u gradsku kuću i obrate se sa balkona, ali da je važniji zahtjev od toga da se krene sa pregovorima o poništavanju izbora.

On je rekao da mora da se izbjegne nasilje, a kako smatra, jedini način je da vlast prizna da su “izbori pokradeni”.

Prethodni članakBožićna čestitka biskupa Palića: Jedina riječ koja sažima Božić je ljubav (VIDEO)
Naredni članakTeretno vozilo sletjelo sa kolovoza, obustavljen saobraćaj u mjestu Surjan