Saobraća se na mokrom ili vlažnom kolovozu

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila. Nešto kasnije očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, posebno u gradskim zonama.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Vitez-Novi Travnik. Upozoravamo na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

 

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju. Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

 

Prethodni članakKošarkašice Srbije obezbijedile vizu za Olimpijske igre
Naredni članakAustrijanci helikopterom spasavali Hrvata