SANjA BJELICA IZABRANA ZA NOVU PREDSJEDNICU SPKD ”PROSVJETA” GRADSKI ODBOR MOSTAR

MOSTAR – Na izbornoj skupština Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ”Prosvjeta” Gradski odbor Mostar za predsjednika Društva izabrana je dosadašnja potpredsjednica, novinarka Sanja Bjelica Šagovnović, a za potpredsjednika iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović.


Bjelica Šagovnović naglasila je da će SPKD ”Prosvjeta” Gradski odbor Mostar i u narednom periodu nastaviti da ispunjava svoju osnovnu misiju – da radi na očuvanju kulture i identiteta srpskog naroda, na obrazovanju i jačanju srpske zajednice u Mostaru na svim poljima na kojima ”Prosvjeta” može dati doprinos, ali i na pozitivnim inicijatima i procesima u Gradu Mostaru koje će rezultovati da Mostar bude istisnki multietnički grad kulture.
”U proteklom mandatu SPKD ”Prosvjeta” GO Mostar uradila je velike stvari, kojima se možemo ponositi. Zajedno sa SPKDU ”Gusle” i Srpskom pravoslavnom crkvom, ”Prosvjeta” je nosila sve najvažnije kulturne i obrazovne aktivnosti srpskog naroda u Mostaru, a nastojaćemo da tako bude i ubuduće, te da budemo prepoznatljivi po dobrim i lijepim stvarima. Trudićemo se da damo doprinos da kulturna scena našeg grada bude što bogatija i kvalitetnija i da kroz kulturu širimo i jačamo saradnju među društvima, institucijama i građanima”, kazala je Bjelica Šagovnović.
Ona je dodala da će ”Prosvjeta” nastaviti jačati i unaprjeđivati svoje najvažnije projekte među kojima su: ”Šantićeve večeri poezije”, ”Svetosavska besjeda”, ”Božićni koncert”, te ”Prosvjetina škola srpskog jezika, istorije i kulture” i Prosvjetina stipendija ”Vladimir Ćorović”.
”Prosvjeta će nastojati da pokrene i inicijative vezane za poboljšanja u sistemu obrazovanja, te ravnopravnosti svih učenika, kao i inicijative kada su u pitanju imena ulica u Mostaru i mnoge druge”, navela je Bjelica Šagovnović.
U Upravni odbor društva izabrani su: Radislav Tubić, Danilo Golo, Sretenka Ćihorić, Vladenka Milović, Branka Medan, Tanja Čvoro, Vanja Bjelica –Čabrilo, Gorica Rašović i Duško Kojić. U Nadzorni odbor izabrani su: Radivoje Krulj, Zlatko Serdarević i Tamara Bošković.
Redovna izborna skupština održana je u petak veče u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

Prethodni članakPripadnici Rosu odlaze sa Јarinja i Brnjaka
Naredni članakU Srpskoj 413 novozaraženih, 16 preminulih