Sahranjena deveta žrtva masakra u Mladenovcu: Petra na vječni počinak ispratilo stotine ljudi, opelo služilo 10 sveštenika

U Malom Orašju sahranjen je tragično stradali Petar M. (26), koji se punih 50 dana borio za život, nakon masakra koji je početkom maja u tri sela, nadomak Mladenovca, počinio Uroš Blažić.

Opijelo je držalo 10 sveštenika, monasi iz manastira Tumane i brojni drugi crkveni velikodostojnici.

Petar je bio veliki vjernik, darodavac i poštovalac pravoslavne vjere. Iza njega, ostali su roditelji, kao i dvojica braće, prenose Novosti.

Na večni počinak, u bijelom kovčegu, iz porodične kuće do groblja, ispratilo ga je više stotina ljudi.

Podsjetimo, Uroš Blažić (20) je 4. maja u večernjim satima započeo svoj krvavi pohod. On je otišao do igrališta u Malom Orašju, gdje je bio i Petar, kada je ubio petoro ljudi, a zatim je nastavio ka selu Dubona. U narednom selu je ubio troje ljudi, a ukupno je ranio 14.

Petar je te kobne večeri bio u Malom Orašju, a preminuo je nakon gotovo 50 dana borbe za život.

“Imao je želju da oživi selo”

– Povodom Petrove smrti, Sveta Crkva izjavljuje saučešće porodici preminulog. Naš brat Petar je redovno dolazio u crkvu i ove godine je po Božijem promislu postio cijeli Veliki Post i pričestio se Svetim Tajnama Hristovim na Vaskrs. Petar je imao želju da proslavi praznik Svetih Apostola Petra i Pavla kao svoju krsnu slavu. Takođe je brat Petar imao želju da naše selo oživi i obnovi mnoge izvore i znamenita mjesta, kako bi očuvao tradiciju koju je imao kao vodič za “bolje sutra” – napisala je crkva na svom Fejsbuk profilu.

Kako su naveli, volio je folklor i bio je njegov predsjednik u selu.

– Volio je druženje, ljude, zabavu i ljubav koja nas okružuje. A i ljudi su voljeli njega , i još uvijek ga volje i uvijek će ga voljeti – napisali su.

Prethodni članakTIJELO PRONAĐENO U NERETVI KOD MOSTARA, UTVRĐUJE SE IDENTITET
Naredni članakPoginuo dvogodišnji dječak: Auto ga pokosio dok je išao u rikverc, priveden vozač