“S ljubavlju hrabrim srcima” Brnabić: Srbija će donirati MILION EVRA

U Administrativnom centru Vlade Srpske u Banjaluci održava se 14. donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Sav prihod će biti namijenjen za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija i osnivanje Laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Na direktnu inicijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlada Srbije će donirati milion evra za humanitarnu akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”, rekla je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

– Čast mi je što sam ovdje sa vama, uvijek je veliko zadovoljstvo da možemo zajedno obilježiti ovaj dan i da pokažemo da je Vlada Srbije uvijek tu da pomogne. Ova manifestacija je inspirativna u svakom smislu, okuplja nas, težimo zajedno da budemo bolji ljudi – istakla je Brnabićeva.

Kako ona dodaje, na direktnu inicijativu Aleksandra Vučića, Vlada Srbije će donirati milion evra za ovu humanitarnu akciju.

– Sve što je potrebno, a takođe ćemo uključiti i davaoce u naš registar tokom ovog prelaznog perioda – dodaje Brnabićeva.

Brnabićeva dodaje da je Srbija uvijek uz Republiku Srpsku, te da će nastaviti dosadšnju saradnju.

 

Prethodni članakU toku donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”: Pozovite 1411
Naredni članakDodik: Volim vas sve zato što smo ljudi, što volimo sve ljude na ovim prostorima