Ružičić: Velika čast za opštinu Јezero da bude domaćin proslave krsne slave VRS

Uz blagoslov episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija, opština Јezero ima čast da ove godine bude domaćin krsne slave Vojske Republike Srpske, 3. pješadijskog ( Republika Srpska) puka, Vidovdana, koja je ujedno i krsna slava parohije jezerske.

Vidovdan je značajan praznik za Srbe i na taj su se dešavali mnogi događaji u istoriji, rekla je načelnica opštine Јezero Snežana Ružičić gostujući u našem Јutarnjem programu.

– Velika je čast za opštinu Јezero i privilegija za jednu malu opštinu da bude organizator i domaćin ovako značajnog događaja. Pored što je krasna slava Vojske Republike Srpske, Vidovdan je i slava našeg Hrama Kneza Lazara – naglasila je Ružičić.

Svečanost započinje Svetom Arhijerejskom Liturgijom u hramu Svetog velikomučenika kneza Lazara, u 9.30 časova, a služiće je episkop bihaćko-petrovački, Sergije.

Ružičić je istakla da očekuju veliki broj gostiju predstavnika društvenog života Republike Srpske.

– Očekujemo i dolazak predsjednika Milorada Dodika, zamjenika ministra odbrane Aleksandra Goganovića kao i predstavnika Oružanih snaga, predstavnika boračkih organizacija, kao i stanovnika Јezera i drugih opština – rekla je Ružičić.

Ružičić je istakla da je Vidovdan veliki dan za parohijane opštine Јezera i pozvala sve zainteresovane da prisustvuju liturgiji, nakon čega je pripremnjen i svečani ručak.

Večeras, uoči Vidovdana, u 18.00 časova u porti hrama, biće služen pomen i parastos palim borcima.

Prethodni članakRajković prvi progovorio o “pobuni protiv Piksija”: Nije istina
Naredni članakVučić: Dobri razgovori sa predstavnicima EU, važan signal koji se šalje investitorima