RUSKA APLIKACIJA HIT U SVIJETU! Amerikanci masovno brišu WhatsApp i instaliraju novu društvenu mrežu TELEGRAM!

Više od pola miliona Amerikanaca preuzelo je rusku aplikaciju Telegram za samo četiri dana.

Telegram je tako postao druga najtraženija aplikacija u SAD, jer Amerikanci traže alternativu velikim korporativnim društvenim mrežama, piše portal pcnen.com.

Telegram, društvena mreža i servis za sigurnu razmjenu poruka, koja je nastala u Rusiji, preuzeta je 545.000 puta u periodu između srede 6. januara i nedelje 9. januara, tri puta više nego u istom periodu prethodne sedmice, izvjestila je američka TV stanica Foks Njuz.

Njujork tajms piše da je masovni egzodus Amerikanaca ka drugim društvenim mrežama uslijedio jer je njih teže kontrolisati nego tradicionalne, kao što su Facebook ili Twitter, ali i zbog politike kažnjavanja korisnika koju sprovode mejnstrim društvene mreže.

Telegram je u posljednjih 72 sata dobio 25 miliona novih korisnika, rekao je osnivač ove mreže Pavel Durov.

On je otkrio da je 38% novih korisnika došlo iz Azije, 27% iz Evrope, 21% iz Latinske Amerike, a 8% posto sa Bliskog Istoka i iz Severne Afrike.

Foks Njuz navodi da je ruski Telegram u velikoj mjeri profitirao jer korisnici masovno napuštaju američku aplikaciju za razmjenu poruka WhatsApp, u vlasništvu kompanije Facebook, zbog izmjene uslova korišćenja kojima je narušenja privatnost korisnika.

Prethodni članakDonosimo 5 nevjerovatnih istina o imunitetu
Naredni članakNa listi novi lijekovi na recept u Srpskoj