Rusija o izjavama Edija Rame: Planovi o “velikoj Albaniji” narušavaju sigurnost cijelog regiona

Moskva smatra da je izjava albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju njegove zemlje sa Kosovom apsolutno neprihvatljiva i da promocija planova o stvaranju “Velike Albanije” narušava bezbjedost u regionu, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnjih poslova Marija Zaharova.

– Smatramo da je izjava albanskog premijera o ujedinjenju Albanije i Kosova apsolutno neprihvatljiva. Promocija planova o stvaranju `Velike Albanije` nije u skladu sa odredbama Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN i narušava bezbjednost u regionu – naglasila je Zaharova, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Prema njenim riječima, posebno je čudno što je kršenje dokumenta koji je od osnovne važnosti za rješenje pitanja Kosova proglašen ključnim ciljem u političkoj karijeri lidera jedne od zemalja regiona Balkana.

Ona je istakla da se slični štetni slučajevi ne uklapaju u kontekst zajedničkih napora Beograda i Prištine o stvaranju zajedničkoj tržišta, koje su preduzeli u sklopu regionalne incijative “Otvoreni Balkan” zajedno sa Skopljem.

Prethodni članakJak zemljotres pogodio Havaje
Naredni članakNakon 100 dana “lockdowna” Sidnej se ponovo otvara