Runić: Očekujem od nadležnih da brzo riješe slučaj grafita mržnje prema Srbima

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić izjavila je da od nadležnih u Livanjskom kantonu očekuje da će brzo riješiti slučaj ispisivanja grafita mržnje prema Srbima i na taj način pokazati da su spremni graditi dobre odnose među narodnima u ovom kantonu, u kojem opštine sa većinskim srpskim stanovništvom čine više od polovine teritorije.

– Livanjski kanton je jedini u Federaciji BiH gdje su se većinski vratili Srbi i gdje se i 20 godina nakon rata suočavaju sa nacionalističkim vrijeđanjima – rekla je Runićeva Srni.

Ona je istakla da u Livnu u kojem je prije rata živjelo više od 30 odsto srpskog stanovništva poruke fašističkog sadržaja ne idu nikom na korist, te da je alarmantno što se nacistički simboli ispisuje u blizini škola ili dječijih igrališta.

– U livanjsku školu danas možda ide jedno ili nijedno srpsko dijete. Јe li to poruka njemu ili njoj? Nasilje u školama i oko škola je alarmantan problem u čije se rješavanje trebaju uključiti svi, od porodice, učitelja i nastavnika do institucija – naglasila je Runićeva.

Na dječijem igralištu u centru Livna ispisani su grafiti “Ubi Srbina” i nacistički simbol kukasti krst.

Prethodni članakTuča u italijanskom parlamentu, jednog od poslanika izveli u kolicima
Naredni članakU saobraćajnoj nezgodi smrtno stradao suvozač, vozač teško povrijeđen