RUDARI U GACKU I SASAMA PROSLAVLJAJU SVOJ DAN

GACKO- Sveta velikomučenica Varvara, današnji praznik, obilježava se i kao Dan i krsna slava rudara u Republici Srpskoj.

Ovaj dan proslaviće Rudnik i termoelektrana /RiTE/ “Gacko”, koji obilježava i 70 godina eksploatacije uglja i 40 godina proizvodnje struje u ovoj opštini.

Iz ovog preduzeća najavljeno je da će tim povodom biti služena liturgija i pomen poginulim radnicima RiTE “Gacko”, dodijeljene godišnje nagrade i promovisana monografija “70 godina eksploatacije uglja i 40 godina proizvodnje električne energije u Gacku”.

Pomen poginulim radnicima biće služen u 11.30 časova, a u 12.00 je predviđena promocija monografije.

Dan rudara obilježiće i zaposleni u srebreničkom Rudniku olova i cinka “Sase”. Tim povodom će u Crkvi Svete velikomučenice Varvare u krugu preduzeća biti služena liturgija i obavljen slavski obred, najavljeno je uz kompanije “Gros”, koja gazduje ovim rudnikom.

Nakon liturgije, predviđeno je lomljenje slavskog kolača u ovoj crkvi, izgrađenoj u znak sjećanja i zahvalnosti nastradalim rudarima u ratu i u rudarskim nesrećama.

U okviru obilježavanja predviđeni su svečani ručak i obraćanje članova poslovodstva i sindikata rudnika, te uručenje novčanih nagrada radnicima koji su na osnovu glasova kolega iz svih sektora preduzeća izabrani za najbolje u ovoj godini.

Prethodni članakSirevi iz BiH, Srbije i Crne Gore među 50 najboljih na svijetu
Naredni članakDANAS SU DJETINJCI Praznik koji simbolizuje slogu, mir i poštovanje