“Roling Stonsi” najavili novi album i predstavili glavni singl (VIDEO)

“Roling Stonsi” najavili su svoj prvi album “Hackney Diamonds”, originalne muzike poslije 18 godina, i predstavili glavni singl sa njega – “Angry”.

Mik DŽeger, Kit Ričards i Roni Vud – preživjelo jezgro 61-godišnjeg benda – pojavili su se na sceni londonskog pozorišta “Hekni Empajer” da razgovaraju o snimku, prije nego što je premijerno prikazan video snimak singla “Angry”, u kojem se pojavljuje glumica Sidni Svini.

Frontmen DŽeger (80) rekao je da je bend “prilično raspoložen” za snimanje nove muzike.

– Svaki dan je bio razbijanje oko dvije ili tri pjesme, tako da zadržite uzbuđenje – rekao je on za Rojters, nakon promocije koja je prenošena uživo.

Album ima savremeni zvuk, sa mješavinom roka, balada, plesa i “kantri stvari”, rekao je DŽeger. To je prvi album “Stounsa” poslije smrti bubnjara Čarlija Votsa.

Ričards, čije je partnerstvo u pisanju pjesama sa DŽegerom jedno od najuspješnijih u roku, rekao je da je Votsova smrt 2021. podstakla bend da snimi novu muziku.

– Mislim da smo zbog Čarlijeve smrti osjetili da i dalje trajemo i da još uvijek treba da zadržimo identitet i da i dalje možemo da kažemo: “Hej, to je samo rokenrol. Ali znate, mi smo tu”, rekao je 79-godišnjak.

Bivši basista “Stonsa” Bil Vajman, novi bubnjar Stiv DŽordan, bivši “Bitls” Pol Makartni i Stivi Vonder, bili su uključeni u stvaranje albuma, rekli su članovi benda. Vud je rekao da je Makartni, koji je svirao bas na jednoj numeri, bio oduševljen što može da snima sa “Stonsima”, starim rivalima “Bitlsa” iz 1960-ih godina.

Album je sniman na više lokacija, uključujući London, Los Anđeles i Nasau. Snimak, čiji se naslov odnosi na razbijeno staklo poslije pljačke, biće pušten 20. oktobra.

“Hackney Diamonds” je žargonski izraz za razbijeno staklo, a bend je svoje fanove zaintrigirao oglasom u lokalnim novinama za izmišljeni posao popravke stakla: “Kada kažete dajte mi sklonište, mi ćemo popraviti vaše razbijene prozore”, aludirajući tako na neke od najvećih pjesama “Stonsa” i na ime novog albuma.

Prethodni članakDačić: Država čini sve da pomogne srpskim turistima u Grčkoj
Naredni članakZlatna Lana danas pliva u finalu na 50 metara delfin na Svjetskom prvenstvu