Rješenje u dijalogu predstavnika tri naroda, bez stranog miješanja

Organizacija starješina VRS poručila je danas da će u BiH sve biti lakše kada usijane glave shvate da je jedino moguće rješenje u međusobnom demokratskom dijalogu legitimnih predstavnika srpskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda, oslobođenog malignog stranog uticaja i miješanja.

Iz ove organizacije naveli su da jučerašnji sporazum o vojnoj pomoći Njemačke Oružanim snagama BiH pokazuje svu besmislenost i bestijaslnost tzv. stranog faktora u BiH.

U saopštenju se na vodi da neke članice Evropske unije, u ovom slučaju Njemačka, kao dokazani i osvjedočeni neprijatelj srpskog naroda i Republike Srpske, nastavljaju sa neprincipijelnim i nepravednim podržavanjem samo jedne, bošnjačke, strane u BiH.

Dodaju da sporazum o pomoći Njemačke “ni na koji način ne doprinosi učvršćivanju mira i stabilnosti i samo još više udaljava BiH od atlantskih integracija, što svakako, u ovom momentu, kolidira sa ciljevima i interesima Republike Srpske i Republiku Srpsku čvrsto održava na putu njenih autohtonih interesa”.

– Nije prvi put u istoriji da se BiH servira strancima na tacni za šaku dolara ili evra. U ovom slučaju 750.000 evra za vojne kapacitete bošnjačke komponente Oružanih snaga. Srpski narod i Republika Srpska nisu srećni zbog toga, ali, nisu ni nesrećni, jer su naučili da se ne treba radovati “danajcima” ni kada darove nose – navodi se u saopštenju.

Iz Organizacije starješina VRS kažu da se po ko zna koji put pokazuju dvostruki standardi i jednostrani pristup u djelovanju stranaca u BiH.

Pitaju po kojem osnovu i sa kojim ciljem Njemačka ulaže u vojne kapacitete u BiH.

Iz ove organizacije smatraju da je jedini izvjestan cilj dalja destabilizacija odnosa i stanja među konstitutivnim narodima i entitetima u BiH i pokušaj stvaranja unitarne BiH, ne shvatajući da BiH ne može nastati i opstati kao unitarna i da, kako kažu, može prije nestati nego nastati.

– Očito je da Njemačka ne može oprostiti Srbima doprinos u pobjedi nad nacizmom i fašizmom, pa i danas koristi svaku priliku da im se osveti. Njemačka kao da je zaboravila da je iz Drugog svjetskog rata izašla poražena i da su Srbi u svim odbrambenooslobodilačkim ratovima bili na pobjedničkoj strani i da su, pored slobode svom narodu, donosili slobodu i drugim narodima – ističe se u saopoštenju.

Iz Organizacije starješina VRS navode da će srpska komponenta oružanih snaga BiH uvijek biti podržana i potpomognuta od srpskog naroda i Republike Srpske i da nika neće dozvoliti da u bilo kom smislu zaostaje za drugim dijelovima Oružanih snaga.

– Postoje načini kako da se to i ostvari. Sloboda nema cijenu, a slobode srpskom narodu nema bez Republike Srpske. Republika Srpska nije na prodaju za 750.000 evra, za 3,2 miliona evra niti bilo koji drugi iznos novca stečenog na sumnjiv način i pljačkom drugih slobodoljubivih naroda kroz istoriju – navodi se u saopštenju.

Prethodni članakJokića nisu prepoznali dok je kupovao pivo u BiH, uslijedio sjajan komentar (VIDEO)
Naredni članakBugarskog predsjednika zbunila zamjerka Zelenskog