Riješiti probleme srpskih povratnika u Ravnom

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić rekao je danas u Trebinju, nakon sastanka sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice nastojati novim projektima da riješi probleme srpskih povratnika u federalnoj opštini Ravno.

Lučić je naveo da je za projekat elektrifikacije u ovoj opštini prije dva dana raspisan javni poziv, koji traje 21 dan, te dodao da bi za mjesec ili dva trebalo da počne njegova realizacija.

On je podsjetio da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice sa gradom Trebinjem sarađivalo na nekoliko projekata, istakavši da je jedan od najvažnijih izgradnja zgrade za izbjegla i raseljena lica sa područja Trebinja koja se sprovodi putem projekta CEB dva.

„U narednom periodu 48 porodica treba da dobije svoj novi krov nad glavom nakon 25 godina i tom prilikom će se zatvoriti kolektivni centar na području grada Trebinja“, rekao je Lučić novinarima.

On je dodao da je u okviru ovog projekta potpisan aneks ugovora po kome je potrebno da se završi okolno uređenje.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je projekat CEB dva u završnoj fazi, te da je krajnji cilj da se zatvore kolektivni centri, a izbjegla i raseljena lica da, shodno pravilniku koji je na snazi, dobiju prostor koji zaslužuju.

Ćurić je ocijenio da je važno da se uradi projekat elektrifikacije na području opštine Ravno.

„Ne treba da zaboravimo to stanovništvo i u narednom periodu ćemo nastojati da kroz ove i slične projekte to uradimo“, rekao je Ćurić.