Raste živa u termometru: Ljetni vikend, a onda slijedi preokret

– Živa u termometru danas će u Bosni i Hercegovini ponovo rasti, a prema najavama meteorologa najviša dnevna temperatura biće između 29 i 34 stepena.

Kako su istakli iz FHMZ-a, danas će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

“Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepena”, naveli su oni.

I sutra će u BiH biti pretežno sunčano i vruće, a temperature će se kretati i do 38 stepeni.

“Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni”, istakli su iz FHMZ.

Pretežno sunčano biće u ponedjeljak prije podne, dok se tokom noći na utorak očekuje jače naoblačenje koje će usloviti padavine. U dijelovima BiH pljuskova i grmljavine može biti i u poslijepodnevnim satima.

“Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni”, naveli su.

Promjena vremena

U utorak će u biti oblačno sa kišom i pljuskovima, a najviša dnevna temperatura biće do 25 stepeni.

“Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni”, istakli su oni.

Prethodni članakVučević: Ne smijemo da izgubimo slobodarski duh, ali moramo da čuvamo mir i stabilnost
Naredni članakKreće nokaut faza EP: Evo šta danas gledamo