RASTA ĆE MORATI NA ROBIJU! Đurić će dobiti najmanje tri godine zatvora!

Stefan Đurić Rasta najvjerovatnije će biti osuđen na minimum tri godine zatvora, jer je već novčano kažnjavan za posedovanje droge, a u petak po podne je uhapšen jer je kod njega pronađen kilogram narkotika skanka!

Repera su policajci najpre pretresli u centru Beograda, kada su mu otkrili nekoliko kesica marihuane, a s njim je bio još jedan momak koji je navodno posjedovao određenu količinu kokaina. Odmah potom naložen je pretres njegovog stana na Vračaru, gde su policajci pronašli veću količinu droge. Ubrzo se oglasilo Više javno tužilaštvo, koje je saopštilo da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati i da će oni u nedelju biti privedeni na saslušanje u tu instituciju.

Advokat Gvozden Grgur, koji je poznati krivičar i u svojoj praksi je imao slučajeve odbrane osumnjičenih za posjedovanje narkotika je rekao da će Rasta ovaj put teško da se izvuče bez robije.

– Koliko sam upućen u slučaj iz medija, kod Raste je pronađena veća količina supstance za koju se osnovano sumnja da je opojna droga skank. Ako je to zaista tako, radi se o neovlašćenom držanju velike količine supstanci koje su proglašene za opojne droge, gde je zaprijećena kazna zatvora od tri do 10 godina, jer ne vjerujem da je reper imao namjeru da pronađene supstance stavlja u promet, što predstavlja mnogo teže krivično djelo – kaže Grgur.

Đurić je već osuđivan zbog posjedovanja marihuane, barem dva puta.

– Ako se i dokaže da pronađena supstanca, za koju se sada sumnja da je opojna droga, njegova, a imajući u vidu da je Rasta ranije osuđivan za istovrsno krivično djelo, njemu se kazna ne može ublažiti pod uslovima predviđenim Krivičnim zakonikom. Odnosno, on ne može dobiti kaznu ispod tri godine zatvora. Naravno, treba naglasiti da niko nije kriv dok se pravnosnažnom odlukom suda ne dokaže suprotno – zaključio je Gvozden Grgur.