RASPUŠTA SE SNSD U BILEĆI: Na čelo SNSD-a u Bileći dolazi privrednik Nenad Vukoje

SNSD Bileća u narednim danima trebao bi dobiti novo rukovodstvo, a na čelo stranke, kao povjerenik, odnosno privremeni predsjednik trebao bi biti imenovan vlasnik mljekare ”Pađeni” Nenad Vukoje, saznaje Top Portal.

Vukoje je bio kandidat SNSD-a za načelnika opštine na prošlim lokalnim izborima, ali je tada izgubio izbornu trku, od opozicionog kandidata Veselina Vujovića. Dugo se špekulisalo da je njegovom izbornom porazu ”kumovalo” stranačko nejedinstvo i kalkulisanje.

U bilećkom SNSD-u već odavno vlada veliko nezadovoljstvo, a višedecenijskom predsjedniku Radovanu Vukoviću zamjeraju se mnoge stvari i pripisuje veliki broj grešaka i privatizacija stranke, kao i činjenica da su njegova djeca napustila Bileću.

Vuković je u januaru 2022. po četvrti put jednoglasno izabran za predsjednika SNSD-a, dok se sada gotovo jednoglasno odbor okrenuo protiv njega.

Situacija u stranci kulminirala je na nedavnom sastanku opštinskog odbora sa generalnim i organizacionim sekretarom SNSD-a Srđanom Amidžićem i Igorom Dodikom, te potpredsjednikom Miroslavom Bojićem.

Upućeni navode da su tenzije bile na vrhuncu i da su iznesene mnoge zamjerke i optužbe. Nakon što je vrh stranke sagledao situaciju, u Banja Luku su juče na sastanak otputovali odbornici SNSD-a i Nenad Vukoje.

Oni su sekretarima dostavili i prijedlog članova privremenog odbora SNSD-a.

Čeka se da predsjednik SNSD-a Milorad Dodik raspusti odbor i imenuje novog privremenog predsjednika.

Nagađalo se da bi Vukoje mogao biti i kandidat za načelnika, međutim upućeni navode da bi Vukoja radije predložio drugog kandidata iza koga bi čvrsto stao.

 

 

 

Prethodni članakUkrajina bolja od BiH u baražu za EURO
Naredni članakČović: Hvala svim evropskim liderima, a posebno Plenkoviću i Krišto