Radovi na novoj bolnici u Trebinju teku planiranom dinamikom

Nova bolnica u Trebinju biće završena do kraja naredne godine i svi radovi teku planiranom dinamikom, istaknuto je poslije sastanka stručne grupe i obilaska gradilišta.

Milan Latinović, pomoćnik ministra zdravlja Republike Srpske, rekao je da je novac za opremanje bolnice obezbijeđen u okviru ugovora za izgradnju.

“Ono što je jako bitno reći je da radovi teku dobrim tempom. Značajne aktivnosti se rade na ukupnom objektu. Predstoje unutrašnji radovi koji su zahtjevni, zato što traže kvalitetnu radnu snagu. Medicinska oprema koja će biti instalirana će biti najsavremenija oprema. Nova bolnica će imati angio salu, novi rendgen prostor sa najsavremenijom opremom, a bolnica će biti jedna od najmodernijih u regionu. Paralelno s tim radi se na osposobljavanju medicinskog kadra, ministarstvo je odobrilo sve specijalizacije koje je Bolnica Trebinje tražila”, kazao je Latinović i dodao da će specijalizanti koji dođu imati sigurno dobre uslove.

Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje, rekao je da trenutno rade 52 ljekara, a da ih je na specijalizaciji 47, kako bi završili do otvaranja nove bolnice.

“Veoma sam zadovoljan tempom izgradnje. Izvođač je potvrdio da može da odgovori svim zahtjevima. Uporedo se bavimo drugim bitnim pitanjima, sve se radi da se Hercegovini obezbjedi najbolja zdravstvena zaštita”, kazao je Lambeta.

Vukota Pušara, šef građevinskog tima je kazao da su u toku zanatski radovi, ugradnja instalacija, izrada fasade i drugi poslovi, koji zahtijevaju stručnost.

Ukupna cijena izgradnje, po principu “ključ u ruke” iznosi oko 128,5 miliona maraka, koju u potpunosti finansira Vlada Republike Srpske. Radiotrebinje

Bolnica 1.jpg (396 KB)

Bolnica 2.jpg (556 KB)

Prethodni članakUsvojen rebalans budžeta Grada Trebinja za 2024. godinu
Naredni članakĆurić: Podrška Grada Trebinja Udruženju “Sunce nam je zajedničko”