Radovi na brojnim putevima širom BiH

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle. Molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja, saopštili su iz BIHAMK-a.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima. U toku su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica, tako da se od 07 do 19 sati saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići). Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće. Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška,Gradina, Velika Kladuša, Izačić i Hum. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Prethodni članakĐoković osvojio Masters u Sinsinatiju
Naredni članakIspovijest tetke ubijene Nizame ledi krv u žilama “Zvao je njenu bolesnu majku da čuje kćerku kako vrišti i moli za život”