RADANOVIĆ: PALJENJE AUTOMOBILA – PORUKA SRBIMA DA NISU BEZBJEDNI

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH /FBiH/ Đorđe Radanović izjavio je danas Srni da je paljenje automobila srpskom povratniku u mostarskom naselju Hodbina poruka Srbima da nisu bezbjedni u Mostaru i pozvao i Federalnu upravu policije da se uključi u rasvjetljavanje ovog slučaja.

On je rekao da kod Srba postoji posebna bojazan jer Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Hercegovcačko-neretvanskog kantona ne radi svoj posao.

Radanović je podsjetio da je od početka godine u FBiH bilo više od 20 napada na Srbe povratnike, a da je rasvijetljeno samo paljenje zastave Republike Srpske u Zenici.

Dragi Ruparu, srpskom povratniku u mostarsko naselje Hodbina, noćas je ispred porodične kuće zapaljen automobil. Rupar je rekao Srni da je jutros oko 7.00 časova osjetio miris paljevine, izašao ispred kuće i vidio zapaljen automobil.

“Zadnji dio automobila je potpuno izgorio. U šoku sam, nemam riječi, ne osjećam se bezbjedno”, rekao je Rupar. On je naveo da je policija obavila uviđaj i da su mu ljudi koji su bili na uviđaju rekli da sve ukazuje na to da je požar podmetnut.

Prethodni članakMILIVOJEVIĆ: Kakva se poruka šalje paljevinom imovine povratnika i ne rješavanjem nijednog napada
Naredni članakVišković: Događaji u Sarajevu i Mostaru najveći poraz za suživot u BiH