Putin spreman da pritisne dugme! Ove riječi šokirale su SAD

Nedavne izjave ruskog predsjednika Vladimira Putina izazvale su veliki odjek na Zapadu. Francuski novinari su objavili ove zaključke.

Prije nekoliko dana u Moskvi je održana Parada pobjede, a ovaj događaj je pratio cijeli svijet. U događaju je učestvovalo više od 9 hiljada vojnog osoblja, kao i desetine oklopnih vozila, raketnih bacača i aviona.

Prema novinarima, jedan od najupečatljivijih momenata parade bio je govor Vladimira Putina, koji je uzbunio zapadne zemlje. Ovo je objavila publikacija L-frii.

– Ove riječi Vladimira Putina šokirale su Sjedinjene Države – primjećuju strani novinari.

Analitičari L-frii su naveli da je parada na Crvenom trgu održana na vrhuncu tenzija između Rusije i zapadnih zemalja. U tom kontekstu, izjave ruskog predsjednika izazvale su ozbiljnu zabrinutost u mnogim zemljama, uključujući i Sjedinjene Države.

Putin je posebno tokom svog govora skrenuo pažnju na činjenicu da su ruske strateške nuklearne snage u stanju borbene gotovosti.

„Rusija će učiniti sve da izbjegne globalnu konfrontaciju. Ali u isto vrijeme nećemo dozvoliti da nam bilo ko prijeti. Naše strateške snage su uvijek u borbenoj gotovosti“, rekao je ruski predsjednik.

Putin u svom govoru nije ni pokušao da prikrije poruku Zapadu. Govorio je direktno i neočekivano oštro. Predsjednik je podsjetio da Rusija ima ozbiljne arsenale, koji će, ako bude potrebno, biti korišćeni.

Štaviše, Putin je uoči parade dao naređenje da se izvedu vježbe u kojima će biti uključene raketne trupe. Kao i u slučaju govora u Moskvi, ruska strana nije krila svoje motive. Ruska Federacija je potvrdila da se manevri izvode kao odgovor na zapadne pretnje Rusiji.

„Sudbina domovine i njena budućnost zavise od svakog od nas“, rekao je Putin na Paradi pobjede.

Prema analitičarima L-frii, Putin je prilično obeshrabrio Sjedinjene Države svojim poslednjim akcijama.

Ruski predsjednik je odgovorio na prietnje i takođe jasno stavio do znanja svojim protivnicima da je sve veoma ozbiljno.

 

Prethodni članakBanjaluka: Pronađeno tijelo muškarca na trotoaru
Naredni članakCrna Gora: Usvojeni amandmani na Rezoluciju o Srebrenici, u ponedjeljak idu predlagaču