Putin odgovorio Karlsonu ko je digao u vazduh “Sjeverni tok”

Ruski predsjednik Vladimir Putin smatra da su diverzije na gasovodima “Sjeverni tok” i “Sjeverni tok 2” izvele američke obavještajne službe.

– Ko je digao u vazduh “Sjeverni tok”? – pitao je Karlson Putina tokom intervjua.

– Vi, naravno – odgovorio je uz osmjeh Putin.

– Јa sam bio zauzet tog dana. Јa nisam digao u vazduh “Sjeverni tok – našalio se Karlson.

– Vi lično možda imate alibi, ali CIA takav alibi nema. Znate, neću da ulazim u detalje, ali u takvim slučajevima uvijek govore: tražite onoga ko ima motiv. Ali u ovom slučaju ne treba tražiti samo onoga kome je to u interesu, nego i onoga ko to može da uradi. Zainteresovanih može biti mnogo, ali zaroniti na dno Baltičkog mora i izvesti tu eksploziju ne mogu svi. Ove dvije komponente moraju da se spoje – ko je imao motiv i ko je u stanju to da izvede – odgovorio je ruski predsjednik.

On je dodao da je Rusija spremna da isporučuje gas preko cijevi gasovoda “Sjeverni tok 2” koja je ostala neoštećena, ali da je Njemačka ne pušta u rad.

– Ne radi se samo o “Sjevernom toku 1” koji su digli u vazduh. “Severni tok 2” su oštetili, ali jedna cijev je čitava i preko nje se može isporučivati gas u Evropu, ali je Njemačka ne otvara. Mi smo spremni za to, samo izvolite – istakao je Putin.

Upitan da li je iznenađen ćutanjem Nemačke u situaciji sa diverzijama na “Sjevernim tokovima”, Putin je odgovorio potvrdno.

– To i mene iznenađuje. Ali današnje njemačko rukovodstvo ne rukovodi se svojim nacionalnim interesima, nego interesima kolektivnog Zapada, inače je teško objasniti logiku njihovog djelovanja ili nedjelovanja – objasnio je ruski predsjednik.

Prethodni članakJokić uništio Lejkerse u noći posvećenoj Kobiju: Denver nije dopustio osvetu timu iz Los Anđelesa
Naredni članakVidović: Najniža plata od 900 KM realna, rast cijena nije opravdan