Pucnjava zbog “žmigavca”: Mostarac propucao Čitlučanina

Pucnjava koja se jutros rano dogodila na južnom izlazu iz Mostara u neposrednoj blizini bolnice Safet Mujić, poznatije kao Južni logor, posljedica je sukoba zbog nekulture u saobraćaju.

Naime, Mostarac A. Č. (52) uhapšen je nakon što je u šest sati u naselju Južni logor  iz pištolja upucao D. LJ. (33) iz Čitluka.

A. Č. je sam pozvao policiju i prijavio slučaj, kazavši da su ga njemu dvije nepoznate osobe fizički napale, “zbog ponašanja u kulturi saobraćaja”.

Navodno je A. Č. krenuo da otvori svoj ugostiteljski objekt, koji se nalazi u blizini, parkiravši se vozilom kombi prekoputa, nakon čega su se na njega verbalno obrušila dva muškarca iz automobila Mercedes, jer navodno, nije dao znak za skretanje.

Iz policije se neslužbeno saznaje da su nakon verbalne prepirke, D. Lj. i K. Lj., iz Mercedesa krenuli za A. Č. i fizički nasrnuli na njega, nakon čega je on zapucao iz pištolja. Pri tome je u predjelu noge ranio D. Lj., kome su utvrđene teške povrede.

Prethodni članakPucnjava u Mostaru, jedna osoba povrijeđena
Naredni članakDODIK UOČI POSJETE ESKOBARA: Sila i američka priča o navodnom bogatstvu političara, ruskom uticaju, korupciji je deplasirana