PUCNJAVA U TREBINJU: Eskalirao sukob navijačkih grupa

Trebinjska policija traga za licima čiji su inicijali V.A. i S.Ž. iz ovog grada, nakon što je S.Ž. ispalio hitac iz vatrenog oružja prema grupi navijača u Starom gradu u Trebinju, a čemu je prethodio verbalni sukob navijačkih grupa, rekao je Srni portparol trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva Srđan Vukanović.

Vukanović je naveo da se V.A. i S.Ž. sumnjiče da su izvršili krivična djela teška tjelesna povreda i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

On je naveo da je riječ o navijačkom obračunu koji se dogodio sinoć oko 20.00 časova.

Vukanović je naveo da je u naselju Mokri Dolovi V.A, koji je navijač “Partizana”, nasrnuo na lice čiji su inicijali P.D. i nanio mu povrede glave tvrdim predmetom. Povrijeđeni je smješten u Opštu bolnicu Trebinju.

Prema njegovim riječima, nakon toga su se navijači “Crvene zvezde” okupili kod ugostiteljskog objekta u Starom gradu u Trebinju gdje je došlo do verbalnog okršaja, a S.Ž. je ispalio i hitac iz vatrenog oružja u pravcu grupe navijača.

“Metak je pogodio u automobil u prolazu i nije povrijeđen niko od prisutnih”, naveo je Vukanović.

On je dodao da se V.A, za kojim se traga, sumnjiči za nanošenje teških tjelesnih povreda, odnosno krivično djelo teška tjelesna povreda, a S.Ž. za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materija.

Uviđaj je izvršen na mjestu događaja, a policiji je naloženo da izvrše druge radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela.

Prethodni članakDjevojka misteriozno nestala u Doboju
Naredni članakCvijanović: Treba da pozovemo Lagumdžiju na konsultacije zbog falsifikovanja Guteresovog pisma