PUBLIKA ODUŠEVLJENA: Bjelogrlićev film o Tomi Zdravkoviću zatvorio 27. Sarajevo Film Festival

Svjetska premijera filma “Toma” čiju režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić zajedno s Zoranom Lisincem održana je sinoć u Metalcu u Sarajevu. Riječ je o filmu posvećenom legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću, „pjesniku tuge“ kako su ga zvali.

Ovom projekcijom okončan je 27. Sarajevo Film Festival, a Bjelogrlić i ostatak ekipe se poklonio publici nakon što je “Toma” završio. Publika je ovacijama dočekala glumačku ekipu.

– Gledao sam film večeras sa vama i svi smo osjetili iste emocije – rekao je Bjelogrlić nakon projekcije i dodao da je presretan nakon premijere.

Prije same premijere prisutnima se obratio direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

-Ono što moram prvo reći jeste to da smo u svim ovim proteklim godinama na neki način bili, ja bih rekao ne samo komentarisani, već i optuživani – da svaka suša završava sa SFF-om. Dakle bio je ovo festival znan da ima dosta kišnih dana, pa evo ovog puta smo išli svih 8 dana na našem open airu i zaista mi je drago da večeras vidim ovakav interes za posljednju projekciju na našem festivalu – kazao je Purivatra.

Nakon toga se zahvalio publici.

– Želio bih da vam se zahvalim vama jer mi smo kao organizatori festivala učinili sve da vratimo kino, onoliko koliko možemo publiku u kina, vi ste nam odgovorili i svi zajedno smo vratili život na ulice Sarajeva poslije dugih skoro 20 mjeseci pandemije. Hvala vam svima što ste bili ovoga divnog putovanja – poručio je za kraj Purivatra.

Projekcija filma ”Toma” održana je i u Mostaru u okviru festivala SFF na platou tržnog centra ”Plaza”.

Prethodni članak“Važno je da se uključe sve države” Lajen poručila da je potrebno međunarodno rješenje za izbjeglice iz Avganistana
Naredni članakSTRAVIČAN SUDAR: Poznat identitet dvoje nastradalih kod Ljubinja