Prvi put u istoriji centar najbolji trojkaš

Karl Entoni Tauns, centar Minesota Timbervulvsa, pobijedio je na takmičenju u brzom šutiranju trojki na ovogodišnjem Ol-Staru.

Subotnji program NBA Ol-Stara nije oduševio i osim lošeg takmičenja u zakucavanjima, vidjeli smo da centar pobeđuje u brzom šutiranju trojki.

Karl Entoni Tauns, centar Minesote, u finalnoj seriji je bolje šutirao od plejmejkera Atlante Trea Janga i beka šutera Los Anđeles Klipersa Luka Kenarda.

Ostali učesnici su bili Fred Vanvlit, Dezmond Bejn, Zek Lavin, Si Džej Mekalum i Peti Mils.

Prvi je na parket izašao Si Džej Mekalum, novi igrač Nju Orleans Pelikansa i ostvario 19 poena, Kenard potom dolazi i sa 28 poena potvrđuje da je favorit, Zek Lavin je potom sa samo 14 poena eliminisan.

Na scenu dolazi Peti Mils koji osvaja 21 poen, pa Karl Entoni Tauns sa 22 odlazi u finale, da bi Tre Jang uspio da bude bolji od Milsa i umjesto njega se našao u finalnoj rundi.

U finalnoj seriji je Tauns “zapalio” Klivlend i sa 29 poena zakoračio ka tituli najboljeg trojkaša, a to je potvrđeno poslije slabije serije Trea Janga (26) i Luka Kenarda (takođe 26 trojki, odnosno poena).

Pogledajte i sami:

Prethodni članakZelenski pozvao Putina da se sastanu
Naredni članakDodik: Izjavu Lavrova o plaćenicima iz BiH shvatiti ozbiljno