Prva kćerka demantovala vezu s prvim statističarem

“S obzirom na današnje rapidno širenje vijesti o imenovanju Adnana Cerića na neku funkciju te povezivanja tog imenovanja sa mnom i mojom porodicom, nevoljko prekidam šutnju o svom privatnom životu da obavijestim dušobrižnike da Adnan i ja već nekoliko mjeseci nismo zajedno“, objavila je kćerka prvog čovjeka SDA, Jasmina Izetbegović, demantujući tako vijest da je zaručena za budućeg direktora Agencije za statistiku BiH.

„Ne smatram sebe medijskom ličnošću, već prilično privatnom osobom. Iz navedenih razloga sam do sada šutjela na povremene medijske ispade čak i kad su plasirali čudesne izmišljotine (jednom su mi izmislili čitavog nepostojećeg supruga i dijete). Moje dosadašnje odbijanje da komentarišem maliciozne laži, tračeve i budalaštine, kao i da se zamaram tužbama, je možda i ohrabrilo zlobnike da nastave sa svojim diletantskim piskaranjem raznih neistina“, poručila je Bakirova kći poželiši Ceriću “svu sreću i uspjeh u budućim pothvatima“.

“Takođe bih vas podsjetila da je Adnan prvenstveno diplomirani inženjer informatičkih nauka, pa tek onda Youtuber. Čovjek je u Federalnom zavodu za statistiku zaposlen od 2016. ili 2017., a mi smo se upoznali na ljeto 2019. Svim normalnim ljudima koji se bave svojim životima umjesto da se bave tuđom djecom se izvinjavam što sam im uopće oduzela vrijeme koje su potrošili na čitanje ove objave“, napisala je.

Podsjećamo, na mjesto zamjenika Agencije za statistiku BiH imenovan je Cerić koji je poznatiji kao CeriX. Izetbegović i Cerić, pisali su mediji a oni nisu opovrgavali, bili su u vezi pa su u listopadu pale i zaruke.