PROTEST UGOSTITELJA I FRIZERA U BANJA LUCI

Ugostitelji i frizeri iz Banjaluke i još nekoliko gradova iz Republike Srpske organizovali su danas mirno okupljanje kod Palate predsjednika Republike Srpske u Banjaluci da bi izrazili nezadovoljstvo novim epidemiološkim mjerama i zatražili pomoć od Republike.

Član Upravnog odbora Udruženja Horeka Vladan Šurlan rekao je da je došao da izrazi nezadovoljstvo i oda veliko priznanje medicinskim radnicima.

“Mi nemamo ništa protiv zatvaranja, ali tražimo pomoć od države”, rekao je Šurlan.

On je naveo da apeluju da se predsjednik Srpske uključi u ovaj problem.

Šurlan je rekao da ovaj skup nije prijavljen, te da je riječ o sponatnom okupljanju.

“Molim sve građane da poštuju mjere. Cilj ovog okupljanja nije da napravimo probleme, već da nađemo rješenje”, rekao je Šurlan.

Jedan od ugostitelja Miroslav Milutin rekao je Srni da su se spontano okupili da bi zatražili pomoć od države da bi mogli isplatiti radnicima plate ili da im se omogući da rade.

U Republici Srpskoj od danas je na snazi novi set mjera sprečavanja širenja virusa korona u zajednici koji će važiti do ponedjeljka, 29. marta.

Između ostalog, zabranjen je rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, kao i obavljanje uslužnih i zanatskih djelatnosti koje zahtijevaju neposredan kontakt sa korisnicima /frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje i djelatnosti za njegu i održavanje tijela/, te rad bazena, velnes i spa centara, skijalištia i skijaških centara i trgovačkih centara.

Prethodni članakPREKINUT OPERATIVNI PROGRAM U UKC RS: PACIJENTE SMJEŠTAJU PO HODNICIMA
Naredni članakSKB MOSTAR OBUSTAVLJA SVE: Primaće se samo hitni slučajevi